באופן כללי אני מעדיפה את הלחמניות שלי מקמחים מלאים מחמצת עם טעמים עמוקים ללא כל קשר לבריאות וקמח כוסמין אני מחבבת במיוחד.
יש לו טעם אגוזי עמוק ומאוד משביע ומה שכיף שהוא סופר ידידותי לילדים.
בלחמניות ניסיתי להשתמש ב2 סוגי קמחים גם בלבן גם במלא שתי התוצאות מעולות (כמובן שאפשר לשלב) התוצאה מעט פחות אווירירית בשימוש בקמח כוסמין מלא. אז כמובן שזה נתון לשיקולכם.
הסוד הלחמניות הוא בעיקר בטכניקת הרידוד והקיפול שיוצר שכבות אווריריות במיוחד.
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין לבן (3 וחצי כוסות)
12 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
225 מ״ל מי ברז
50 מ״ל שמן זית
3 כפות דבש/סילאן
2 כפות סוכר לבן/חום
1 ביצה (לא חובה)
כפית גדושה מלח
תוספות לציפוי לבחירה או לערבב בינהם
שומשום שחור /לבן
קינואה
שיבולת שועל
גרעיני דלעת
מים להברשה לפני אפיה
שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה .
מניחים קמח כוסמין שמרים סוכר שמן דבש ביצים.
מתחילים לערבל ומוסיפים מים .
אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית
מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה
אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.
הוספת נוזל תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.
לשים במיקסר עוד כ3-4 דקות
בצק מקמח כוסמין דורש פחות לישה.
מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.
מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה וחצי.
ניתן להתפיח לילה(8 שעות) במקרר.
מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים (100 גרם לכדור)
מרדדים כל חלק בעזרת מערוך מקפלים לאורך
ומגלגלים לצורת נקניק מגלגלים שוב לרצוע (לחמניה)
מסיימים את כל הלחמניות.
מכינים קערת מים וקערת תוספות.
טובלים או מברישים במים ובתוספות.
מניחים בתבנית במרווחים או בתבנית להכנת באגט אם יש ברשותכם אחת כזו (ממש לא חובה)
מתפיחים התפחה שניה מכוסה30-40 דקות בטמפרטורת חדר.
בנתיים מחממים תנור ל180 מעלות
אופים בין 15-20 דקות תלוי בעוצמת התנור
הלחמניות לא מאוד משחימות (אין הרבה סוכר)
שימו לב שגם התחתית אפויה .
מיד בסיום מברישים בשמן זית
הלחמניות נשמרות מעולה במקפיא.
ניתן להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא
בשימוש בקמח כוסמין מלא בלבד יש אפשרות שצריך יותר מים בעת הלישה.
המידות בכוסות מתייחסות לכוסות מדידה/משקל
טובלים את הבצק כולו במים ואז שמים תוספות?