לחם מושלם לכריכים הילדים מתים עליו.
עובר הקפאה מעולה (עדיף בפרוסות)
2 תבניות אינגליש קייק קטנות/1 ארוכה
500 גרם קמח לבן מנופה
10 גרם שמרים יבשים
250 מ״ל חלב
60 מ״ל שמן
80 גרם סוכר
חצי כף מלח
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה קורט מלח קורט סוכר ומעט מים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה .
מניחים קמח שמרים סוכר שמן.
מתחילים לערבל ומוסיפים חלב וביצה
אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית
מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה
אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.
הוספת נוזל תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.
לשים במיקסר עוד כ7 דקות .
מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.
מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.
לאחר שעה שהבצק תפח מחלקים ל 2 חלקים
משטחים מעט למעין צורת פיתה מגלגלים לצורת רולדה שמנמנה מניחים בתבנית משומנת.
ומתפיחים לשעה נוספת.
בנתיים מחממים תנור ל185 מעלות
ומברישים בעדינות את הלחם בביצה .
ואופים 15-20 דקות להזהבה יפה.
ממתינים להצתננות מוחלטת לפני שפורסים.
***אפשר להחליף את החלב בכמות זהה של חלב שקדים או מים
Comments