נתחיל בזה שלקפה אני מכורה לעוגות גבינה אפילו יותר אז מה יצא ט ר מ י ס ו
אמנם לא מדובר על טרמיסו המקורי שקצת יותר מורכב להכנה .
מדובר בגרסה המקוצרת אך מלאת רושם .
המרקם מעט גלידתי בזכות הקרם מסקרפונה ואני בכלל אוהבת להגיש אותה חצי קפואה או מאוד קרה.
טרמיסו
תבנית בקוטר 20 /24 מרופדת בנייר אפיה ושקף בדפנות
1.5 חבילות בישקוטים
60 מ"ל אספרסו חזק/2 כפות קפה מגורען + 60 מ"ל מים רותחים
125 מ"ל מים רותחים
2 כפות ברנדי/ ליקר קפה
לציפוי הבישקוטי :
150 גרם שוקולד חלב מומס
לקרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם אבקת סוכר ( כוס +3 כפות)
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
מכינים את התערובת קפה וטובלים את הבישקוטים שניה (לא טובלים זמן רב מידי שהבישקוטים לא יהיו רכים מידי וישמרו על מרקם יציב) מסדרים בתחתית התבנית (לא משאירים חלק ריק מכסים בחציי בישקוטי) מזלפים רבע מכמות הקרם ומעל עוד שכבה בישקוטים טבולים בקפה ועוד שכבת קרם.
מיישרים בעזרת פלטה .את הקרם שנותר מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול מזלפים עיגולים בצורה מעגלית מבחוץ לבפנים. ושומרים במקרר לילה או עד התייצבות העוגה.
מפדרים אבקת קקאו במסננת
טובלים בישקוטי בשוקולד מומס מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בתבנית במקפיא עד שהשוקולד מתקשה
מסירים את השקף מהעוגה ומדביקים גדר בישקוטי מסביב העוגה קושרים סרט מסביב.
טיפ ממני
אם שולי התבנית לא בגובה הבישקוטים אפשר לחתוך בקצה הבישקוטים לגובה הרצוי.
העוגה נשמרת במקרר עד יומיים במקפיא שבוע
*** המתכון הופק עבור מגזין טעימות צילום: דניאל לילה סטיילנג :נועה קנריק
Comments