חיתוכיות שוקולד נוסטלגיות
תבנית 24 ס״מ
140 גרם קמח (1 כוס)
20 גרם פקאן טבעי קצוץ דק או כל אגוז שאוהבים מומלץ קלוי
50 גרם סוכר (רבע כוס)
75 מ״ל שמן /100 גר׳ נטורינה/100גר׳ חמאה
1 חלמון
כף מים (במידה והבצק לא מספיק אחיד בשימוש בשמן)
לפיזור:
150 גרם שוקולד צ’יפס אמיתי (מעל 55% מוצקי קקאו)
***אופציה 3-4 כפות ממרח נוגט/בוטנים לזילוף מעל השוקולד
למרנג:
2 חלבונים בטמפרטורת חדר
100 גרם סוכר (חצי כוס)
קורט מלח
50 גרם פקאן/לוז קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד
משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
אופים במשך 10-15 דקות לבצק זהוב ופריך.
משאירים תנור דולק מצננים ומכינים מרנג
בקערת מיקסר יבשה ונקיה משומן.
מקציפים חלבונים ומלח עד שנוצר קצף בהיר מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף במשך כמה דקות לקבלת מרנג יציבומבריק.
מקפלים פנימה פקאן קצוץ דק.
הרכבה:
מפזרים שוקולד צ’יפס על הבצק האפוי,מניחים מרנג על כמה אזורים מעל השוקולד ומיישרים בצורה חופשית,ומכניסים לתנור החם ל10 דקות נוספות.
מצננים מעט.
אפשרות הגשה מומלצת:
מגישים חמים עם גלידת וניל/קפה
Comments