תבנית/מסגרת מלבנית בקוטר 20/30
לבצק:
210 גרם קמח
130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם סוכר
25 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל איכותית
חצי צנצנת ריבה איכותית (תותים/פטל//דובדבן)
5 כפות מחית פיסטוק
50 גרם שוקולד צ’יפס לבן/קצוץ איכותי
אופציה חופן פיסטוקים קצוצים
לפירורים:
50 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
אופן ההכנה:
במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית חמאה קמח סוכר וניל ושקדים לפירורים דקים עוצרים ומוסיפיםביצה מערבלים בקצרה לאיחוד עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
בנתיים מכינים פירורים (לא שוטפים את הקערה)
מערבלים את כל חומרים הפירורים לפירורים דקים ושומרים במקרר עד השימוש,
מחממים תנור ל175 מעלות.
מרדדים בצק בין 2 ניירות אפיה מניחים בתחתית התבנית. דוקרים במזלג ואופים 10 דקות להזהבה.
מצננים מעט ומשאירים את התנור דולק.
מורחים ריבה מניחים 5 כפות מחית פיסטוק באזורים שונים ומקשקשים מעט עם קיסם. מפזרים שוקולד לבן.
מפזרים פירורים מחזירים לאפיה של עוד 15-20 דקות או עד לקבלת פירורים זהובים.
מצננים ופורסים לריבועים.
Comments