תבנית 20*20
לבסיס:
140 גרם קמח (1 כוס)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
1 חלמון
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
120 גרם שוקולד לבן
60 גרם שמנת מתוקה
כפית מחית או תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
לשיוש:
2 כפות מחית פיסטוק
2 כפות ריבה איכותית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון אפשר גם ידני
מערבלים חמאה אבקת סוכר מלח וקמח לפירורים דקים מוסיפים חלמון ומערבלים בקצרה לבצק אחיד ומעט פירורי.
משטחים 3/4 כמות מהבצק בתחתית התבנית.
את הפירורים שנותרו שומרים במקרר.
התבנית ואופים 12-15 דקות עד שהבצק זהוב ואפוי היטב ומצננים לחלוטין.
מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות (חום עליון תחתון)
מכינים את בלילת הגבינה:
ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (60 גרם)
לתערובת אחידה מוסיפים וניל וגבינה וביצים טורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
יוצקים את בלילת הגבינה על הבסיס האפוי.
משיישים בעזרת קיסם ריבה וממרח פיסטוק.
אופים 40 דקות מפזרים פירורים מחזירים לאפיה עד שהפירורים זהובים 10-15 דקות.
Comments