בצק פריך: תבנית בקוטר 20/24 ס״מ
210 גרם קמח (כוס וחצי)
40 גרם אבקת שקדים טחונים
קורט מלח
50 גרם סוכר
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-4 כפות מים קרים
לתוספת פירורים :רבע כוס פיסטוקים טבעיים
לריבת משמש*
260 גרם משמש מיובש
180 מ״ל מים
כפית וניל
60 גרם סוכר
50 גרם שוקולד לבן קצוץ(מטבעות)
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הריבת משמש:
בסיר קטן מניחים מים רותחים משמשים קצוצים גס סוכר ווניל.מביאים לרתיחה ממניכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות טוחנים למחית גסה. ומצננים עד הרכבה.
מחממים תנור ל175 מעלות.
לבצק:במעבד מזון או במיקסר מערבלים חמאה סוכר שקדים קמח ומלח לפירורים דקים מאוד מוסיפים מים קרים ומרבליםדקה ומוציאים 1/3 פירורים לקערה קטנה נפרדת. וממשיכים לערבל את הבצק שנותר בקערת המערבל לבצק אחיד.
משטחים או מרדדים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים 10 דקות להזהבה קלה ומצננים.
משאירים את התנור דולק.
הבצק שנותר לנו מחזירים למעבד המזון עם פיסטוקים וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים.
מורחים ריבת משמש מפזרים שוקולד לבן פירורי פיסטוק ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים.
*ניתן למרוח ריבת משמש קנויה איכותית
להחליף פיסטוקים בכל אגוז שתבחרו
Kommentare