לבסיס (מסגרת/תבנית 20*30)
או 2 תבניות ארוכות.
לבסיס:
120 גרם שוקולד לבן מומס
60 גרם ממרח פרלינה נוגט/ממרח קינדר
60 גרם פייטה פויטין או שבבי גביעי גלידה פריכים
60 גרם אגוזי לוז מולבנים קלויים טחונים או פייטה
קורט נדיב של מלח
לגלידת קינדר:(3 תבניות סיליקון שקעים חצי כדור)
250 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
200 גרם חלב מרוכז
למילוי:
200 גרם ממרח קינדר
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאת קקאו
20 גרם שוקולד מריר מומס לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הבסיס לתערובת אחידה.
משטחים בעזרת פלטה משטחים בתחתית התבנית לשכבה דקה.
מכסים את התבנית ושומרים במקרר להתייצבות.
מכינים גלידה:
מקציפים שמנת מתוקה קרה במיקסר לקצפת יציבה מאוד. מוספים חלב מרוכז וממרח ומערבבים לתערובת אחידה,
מזלפים ממרח קינדר בתחתית התבנית
מזלפים מעל את מלית הגלידה.
אם נשאר לכם מהתערובת ניתן לשטח בתבנית אינגליש קייק*
מקפיאים מינימום 3-4 שעות או עד שקפוא לחלוטין (תלוי בעוצמת המקפיא)
לציפוי:
ממיסים שוקולד חלב בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל
ממיסים חמאת קקאו מוסיפים לשוקולד החלב ומערבבים לתערובת חלקה ומבריקה.
מצננים (לא טובלים חטיף קפוא בשוקולד חם)
להרכבה:
מחלצים את חצאי הכדור ומדביקים בזריזות מעל הבסיס
עובדים מהר הכדורים נמסים יחסית מהר(קיץ😅)
מקפיאים 10 דקות להתייצבות.
פורסים את החטיפים בכל גודל שתבחרו (אפשר להכין כיחידות אישיות)
טובלים כל חטיף בעזרת מזלג בתוך השוקולד.
מנערים עודפים מניחים על נייר אפיה.
מניחים שוקולד מריר בתוך שקית זילוף גוזרים בקצה השפיץ ומזלפים פסים.
מקפיאים 5 דקות.
Comments