top of page
חיפוש
חסי סגל

חטיף גלידת בלונדי קראנץ שקדים



לבסיס :תבנית/פורמה בקוטר 10 ס״מ(רוחב)

 26 ס״מ (אורך)

או תבנית אינגליש קייק רחבה


60 גרם שוקולד בלונדי קרמל ומלח או שקדים עלית


30 גרם ממרח פרלינה נוגט


30 גרם פייטה פויטין או קורנפלקס גרוס


30 גרם פרוסות שקדים מולבנים קלויים וגרוסים


קורט מלח



לטופי קרמל:


240 גרם סוכר לבן


120 גרם שמנת מתוקה חמה


85 גרם חמאה רכה מאוד


רבע כפית מלח


לגלידה:

250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה

150 גרם חלב מרוכז


לציפוי:


200 גרם שוקולד בלונדי שקדים עלית

100 גרם בלונדי שקדים ומלח עלית

60 גרם חמאת קקאו




אופן ההכנה:


לבסיס: בקערה ממיסים במיקרוגל שוקולד בלונדי. בפולסים קצרים. דקה שתיים


מוסיפים ממרח פרלינה מערבבים היטב. ומוסיפים שקדים ופייטהומלח


מערבבים לתערובת אחידה.משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.


מהדקים היטב ומקפיאים עד סיום הכנת הטופי קרמל.

לטופי קרמל:


מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל.

במחבת יציקה אלומניום (עדיפות ליציקת שיש) גדולה קוטר 26-32 ס"מ


על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.


חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח.


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ.


ומיד שופכים שמנת חמימה  בהדרגה (זהירות זה רותח)  כל פעם קצת וטורפים מיד בזריזות מוסיפים עוד עד לקבלתתערובת אחידה מוסיפים קוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה


מכבים את האש מעברים לכלי נקי.

ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה בטמפרטורת חדר)


מוציאים את הבסיס מהמקפיא מוזגים את הרוטב קרמל משטחים בזריזות.


ומקפיאים שוב עד שקפוא (בערך חצי שעה)



מכינים את הגלידה:

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד

מוסיפים חלב מרוכז מקציפים כמה שניות לאיחוד.

יוצקים על בסיס הקרמל מיישרים

מזלפים עוד טופי קרמל שנשאר לנו ומשיישים.

ומקפיאים 5-6 שעות או לילה.



לציפוי:

ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל.

בנפרד ממיסים שוקולד בלונדי שקדים.

מערבבים יחד עם החמאת קקאו המומסת.



להרכבה:

מחלצים מהתבנית ובעזרת סכין חדה ומעט כח פורסים לפרוסות שוות בגודלן.



טובלים בעזרת מזלג כל מלבן בשוקולד ומניחים על נייר אפיה להתייצבות.


שימו לב! לקבלת לציפוי מושלם ופציח.

טובלים מלבנים קפואים מאוד בשוקולד בטמפרטורת החדר ולא חם.

אם התחילו להפשיר מחזירים להקפאה להתייצבות.




טיפים:


אפשר במקום פרלינה להשתמש בממרח שוקולד אהוב רק שימו לב לרמת המתיקות


חשוב לא לוותר על מלח הוא מאוד מאזן מתיקות.



פייטה פויטין הכי מומלץ למתכון אבל אם אין לכם אפשר להשתמש בקורנפלקס טבעי

גרוס או בשבבי גביעי וופל.


המתכון בשיתוף רגע מתוק עלית



4,542 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


info
Jul 03, 2023

נראה יאמי ממש! באיזה טמפ של הסוכר צריך להוסיף את השמנת? שואלת כי לא ממש רוצה לפספס בהגדרה של כמה 'ענברי' הסוכר נהיה :)

Like
bottom of page