לדובשניות:
120 גרם דבש
120 גרם סוכר חום כהה
80 מ״ל שמן/חמאה
קורט קינמון
1 ביצה L
320 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
למילוי:
200 גרם שוקולד לבן
20 גרם חמאת קקאו/שמן
לשוקולד המקורמל:
תבנית חצי כדור סיליקון בקוטר 3ס״מ
מחממים תנור ל120 מעלות טורבו.
בתבנית נקייה (לא חד פעמית )ויבשה או בתבנית פיירקס.
מפזרים שוקולד חמאת קקאו או שמן.
מנחים את התבנית במרכז התנור .
כל 10 דקות מוציאים את התבנית ונותנים ערבוב טוב לשוקולד עם מרית. בתחילה התערובת נראת שבורה וגרגירית זה מסתדר בהמשך.
בודקים כל 10 דקות ומערבבים התהליך יכול לקחת 30-40 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה נוזלית בצבע עמוק חום קרמלי עמוק כמו ריבת חלב.
מזלפים לתוך תבנית סיליקון חצי כדור.
מקפיאים 10 דקות.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה דבש מוסיפים סוכר, שמן, וביצה ומערבלים לתערובת אחידה.(אפשר גם במיקסר
מוסיפים קמח, קינמון אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק רך.
משטחים את הבצק בתבנית או בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או לילה.
לשוקולד המקורמל:
תבנית חצי כדור סיליקון בקוטר 3ס״מ
מחממים תנור ל120 מעלות טורבו.
בתבנית נקייה (לא חד פעמית )ויבשה או בתבנית פיירקס.
מפזרים שוקולד חמאת קקאו או שמן.
מנחים את התבנית במרכז התנור .
כל 10 דקות מוציאים את התבנית ונותנים ערבוב טוב לשוקולד עם מרית. בתחילה התערובת נראת שבורה וגרגירית אבל מסתדרת בהמשך.
בודקים כל 10 דקות ומערבבים התהליך יכול לקחת 30-40 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה נוזלית בצבע עמוק חום קרמלי עמוק כמו ריבת חלב.
מזלפים לתוך תבנית סיליקון חצי כדור.
מקפיאים 10 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מגלגלים לכדורים קטנים 15 גרם לכדור מנילים פרלין במרכז(2 חצאים) סוגרים בעוד כדור ומקפיאים 10 דקות.
אופים 10 דקות
ומצננים.
לעוגיות פרווה ניתן להחליף בשוקולד מריר או ממרח לוטוס
היי!
בכל פעם מחדש אני מתפעלת מהבלוג המקסים,היצירתי, האיכותי והמנומק ❣️
תוצרייך ראויים לשבח 🌟
רציתי לשאול האם ניתן להמיר את כפית הסודה לשתייה בא.אפייה ?
ובנוסף, האם ניתן להחליף 70 גרם מהקמח בא.שקדים?
תודה רבה מראש !
בברכת שנה מתוקה 🍯