גביניות ביתיות מושלמות מבצק חמאתי עשיר ומפנק ומלית גבינה ואקסטרה שוקולד לבן שנמס בפה.
מבטיחה לכם שברגע שתכינו לא תחזרו לקנות אותם לעולם .
הריח שהן מפיצות בבית הוא הריח הכי טוב וטעים אבר.
ברגע שהן יוצאות מהתנור רק תצטרכו להתאפק לא לחסל את המגש כולו.
24 יחידות בתבנית שקעים או מאפינס לבצק:
3/4 כוס (185 מ"ל) חלב פושר
2 כפות (15 גרם) שמרים טריים
1/4 כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
2 חלמונים
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן מנופה
כפית תמצית וניל איכותית
כפית מלח
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
למלית גבינה שוקולד לבן
500 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה יבשה כמו טוב טעם
1 ביצה
חצי כוס (100 גרם) סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
ביצה להברשה
אבקת סוכר לפידור (אחרי אפיה)
מכינים את הבצק:
מניחים בקערת מיקסר חלב, שמרים וכף סוכר.
ממתינים 10-15 דקות עד שעולה קצף ונוצרות בועות. מוסיפים את יתר החומרים מלבד המלח והחמאה. לשים במהירות בינונית-נמוכה 5 דקות, מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה קוביות חמאה ומלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים בקערה ועוטפים בניילון נצמד.
שומרים לילה במקרר לקבלת בצק נוח לעבודה.
מכינים את המלית:
מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד הלבן לתערובת חלקה.
מרכיבים:
מחלקים את הבצק ל-2.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ"מ.
מורחים מחצית מקרם הגבינה על כל עלה מפזרים שוקולד לבן קצוץ ומגלגלים לרולדה הדוקה. מקפיאים 20 דקות (להקלה בחיתוך).
חותכים בסכין חדה 12 פרוסות מכל רולדה.
מניחים בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה במרווחים .
או בתבניות מאפינס משומנות
מכסים במגבת להתפחה של 45 דקות.
מברישים בביצה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. אופים 20-15 דקות עד שהמאפים שחומים ואפויים. מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.
המתכון הופק עבור מגזין טעימות צילום: דניאל לילה סטיילינג :נועה קנריק
Comments