גאלט זה בעצם סוג של פאי רק בלי התעסקות של להרכיב בתוך תבנית לקרר ולדאוג שהשוליים יקרסו.
קבלו את הגרסה הצרפתית ומושלמת לפאי שלגמרי יגנוב את ההצגה בחג.
לבצק פריך:
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים (שקדים טחונים מולבנים)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
כף חלב או מים
לתפוחים:
2 תפוחים פינק ליידי אדומים
2 תפוחים גרני סמיט ירוקים
לקרם שקדים:
40 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
40 גרם חמאה רכה מאוד
40 גרם סוכר
קורט המלח
כף קורנפלור
1 חלמון
להברשה לפני אפיה: ביצה טרופה
וסוכר לפיזור
אופן ההכנה:
במעבד מזון מגימיקס עם להב פלדה שמים חמאה, קמח אבקת שקדים אבקת סוכר ומלח ומעבדים לתערובת פירוריתבמרקם שמזכיר חול.
מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מדי ולא מתאחד מוסיפים עוד כף חלב או מים.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. חשוב להימנע מעיבוד יתר שפוגע בפריכות הבצק עוטפים אתהבצק בניילון נצמד לשעה.
בנתיים מכינים את הקרם שקדים
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לקבלת קרם חלק שומרים במקרר עד השימוש.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ. יוצרים צורת מלבן פורסים שאריות מהצדדים .
לתפוחים:
פורסים תפוחים (לא קולפים) לחצי ומוציאים את הליבה
פורסים במגימיקס לפרוסות.
מפזרים מעט לימון על התפוחים עד ההרכבה.
מורחים קרם שקדים במרכז ומסדרים את פרוסות התפוחים (כמו בתמונה)
קבוצות קבוצות.
מקפלים פנימה את שולי הבצק.
מורחים את שולי הבצק בביצה מפזרים סוכר בנדיבות.
ומקפיאים ל20 דקות.
מחממים תנור ל180מעלות טורבו
מכניסים את הגאלט ואופים בתחתית התנור 15 דקות
ועוד 15 דקות במרכז התנור עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה
(שימו לב הזמנים משתנים מתנור לתנור)
הפוסט בשיתוף ניופן
Comments