top of page
חיפוש
חסי סגל

גאלט תפוחים

עודכן: 15 בינו׳ 2023

ברגע ש 1 בספטמבר מגיעה ( סוף סוף) אני כבר במצב רוח סתווי רוח החגים מרחפת באוויר.

ואני מתחילה לחלום על תפוחים ועל עוגות דבש. ריח של תפוחים בתנור זה הריח של הבושם הכי טוב בעולם.

אם מישהו יצליח אי פעם לשחזר את הריח הנפלא הזה אני מיד קונה ומפסיקה להכין (סתםםם)

בכל אופן אתם בטח שואלים מזה גאלט ?

גאלט זה מאפה צרפתי שנאפה ללא תבנית מיוחדת.

ברוב המקרים הגאלט נאפה בצורה עגולה .

פה העדפתי צורה מלבנית. אבל תוכלו לשחק עם הצורה וגם עם סידור התפוחים.

עכשיו נחזור לדבר על הטעם של הגאלט. שלשם כך התכנסנו.

בצק פריך פטנט של המלכה האם מרתה סטיוארט.

בצק שבטעמו מרגיש כמו בצק עלים. אבל הכנתו כמו בצק פריך.

רק שימו לב היטב לשלבי ההכנה וטיפים של הכנת הבצק.

ויצא לכם גאלט תפוחים צרפתי מושלם.



לבצק :

115 גרם חמאה קרה מהמקפיא חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית סוכר

175 גרם קמח לבן ( 4|1 1 כוסות)

60 מ"ל מים קרים


לקרם שקדים :

40 גרם אבקת שקדים

40 גרם חמאה רכה מאוד

40 גרם סוכר

קורט המלח

כף קורנפלור

1 חלמון


לתפוחים:

4 תפוחים פינק ליידי

1 ביצה טרופה להברשה

סוכר לבן לפיזור

אבקת סוכר לפידור


אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.

מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים מים עושים עוד 2-3 פולסים

עוצרים את המעבד מזון.

מאחדים ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים.

פורסים תפוחים לפרוסות שוות בגודלן( שלבי הכנה שמורים בהיילייט באינסטגרם https://www.instagram.com/ )

מפזרים מעל התפוחים מיץ מחצי לימון (עד ההרכבה)

בנתיים מכינים קרם שקדים

בערה מערבבים חמאה וסוכר וחלמון לתערובת אחידה מוסיפים אבקת שקדים.קורנפלור מערבבים היטב .

מרדדים את הבצק אחרי קירור .

על נייר אפיה למלבן בעובי 2\1 ס"מ

מיישרים צדדים בסכין (לא חובה)

מורחים 4\3 מכמות הקרם (לא צריך את כל הכמות)

מסדרים תפוחים

מקפלים פנימה את שולי הבצק.

מורחים את שולי הבצק בביצה מפזרים סוכר בנדיבות

ומקפיאים לשעה (אפשר יותר)

מחממים תנור ל190 מעלות טורבו

מכניסים לתנור חם

ואופים בתחתית התנור 15 דקות

ועוד 15 דקות במרכז התנור עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה

(הזמנים משתנים מתנור לתנור)



טיפים לבצק מושלם:

1. חשוב מאוד לעבוד בסביבה קרה

2. מומלץ להקפיא את החמאה 15 דקות לפני

3. חובה להכין במעבד מזון או במיקסר

4. אפשר להכין בצק מראש להקפיא עד חודש

5. הגאלט במיטבו ביום הכנתו.

6. אפשר להכין מראש להקפיא (כולל התפוחים) ולאפות

לעוד טיפים תעקבו באינסטוש https://www.instagram.com/




6,130 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page