top of page
חיפוש
חסי סגל

בריוש שמן זית

כדי להכין את המתכון, יש כמה שלבים שחשוב לעקוב אחריהם:

1. הקפאת שמן הזית: שימו את שמן הזית במקפיא מראש שיהיה לכם מוכן למתכון.

2. מנוחה לבצק במקרר: לאחר הכנת הבצק, הכניסו אותו למקרר למנוחה של 8 שעות לפחות (לילה)

חומרים: 17 לחמניות מיני בריוש משקל 50 גרם


בריוש שמן זית

500 גרם קמח עדיפות לקמח לחם

10 גרם שמרים

100 גרם שמן זית קפוא

250 מ״ל מים קרים

50 גרם סוכר

2 חלמונים

10 גרם מלח


אופן ההכנה:

לילה לפני ההכנה מקפיאים בכוס או קופסא חדפ (שיהיה נוח לחלץ) שמן זית.

ביום ההכנה מערבלים במשך 5 דקות  את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה מלבד השמן זית והמלח.

את השמן זית הקפוא חותכים לקוביות ומוסיפים לבצק בהדרגה עד שהכל נטמע מוסיפים מלח ומערבלים עוד 7-8 דקות לקבלת בצק מעט דביק ונפרד מהדפנות.

מוציאים את הבצק לקערה נקיה ומשומנת.

מכסים את הבצק ושולחים למקרר ללילה.

אפשר להתפיח בחוץ שעה התוצאה פחות בריושית.

מחלקים את הבצק ל-50גרם לכל כדור.

מכדררים על משטח מעט מקומח.

מתפיחים עוד שעה.

מברישים בביצה טרופה.

בנתיים מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו ,אופים את הבריוש 15-17 דקות או עד שהם זהובים.


688 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page