כדי להכין את המתכון, יש כמה שלבים שחשוב לעקוב אחריהם:
1. הקפאת שמן הזית: שימו את שמן הזית במקפיא מראש שיהיה לכם מוכן למתכון.
2. מנוחה לבצק במקרר: לאחר הכנת הבצק, הכניסו אותו למקרר למנוחה של 8 שעות לפחות (לילה)
חומרים: 17 לחמניות מיני בריוש משקל 50 גרם
בריוש שמן זית
500 גרם קמח עדיפות לקמח לחם
10 גרם שמרים
100 גרם שמן זית קפוא
250 מ״ל מים קרים
50 גרם סוכר
2 חלמונים
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
לילה לפני ההכנה מקפיאים בכוס או קופסא חדפ (שיהיה נוח לחלץ) שמן זית.
ביום ההכנה מערבלים במשך 5 דקות את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה מלבד השמן זית והמלח.
את השמן זית הקפוא חותכים לקוביות ומוסיפים לבצק בהדרגה עד שהכל נטמע מוסיפים מלח ומערבלים עוד 7-8 דקות לקבלת בצק מעט דביק ונפרד מהדפנות.
מוציאים את הבצק לקערה נקיה ומשומנת.
מכסים את הבצק ושולחים למקרר ללילה.
אפשר להתפיח בחוץ שעה התוצאה פחות בריושית.
מחלקים את הבצק ל-50גרם לכל כדור.
מכדררים על משטח מעט מקומח.
מתפיחים עוד שעה.
מברישים בביצה טרופה.
בנתיים מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו ,אופים את הבריוש 15-17 דקות או עד שהם זהובים.
コメント