בראוניז משגעים טעימים בטירוף.
יש פה אופציה להמרה לחלבי או פרווה הכנתי את שתיהם ויצא מעולה ממש😋
בראוניז שוקולד צ'יפס
תבנית בקוטר 20/20 ס״מ (עגולה או מרובעת)
80 גרם חמאה רכה/שמן קוקוס/נטורינה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות)
1 ביצה L
חצי כפית תמצית או מחית וניל אמיתית
160 גרם קמח לבן (כוס פלוס 2 כפות)
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
120 גרם שוקולד צ’יפס איכותי (עדיפות למיני שוקולד צ’יפס)
(1 כוס)
לבראוניז:
100 גרם חמאה או 80 גרם שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם קמח (6 כפות)
10 גרם קקאו (כף)
50 גרם שוקולד מריר צ’יפס מריר/חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
בקערה טורפים בעזרת מטרפה חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אחידה מוסיפים וניל וביצה וטורפים כ2 דקותלתערובת בהירה ואחידה מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה. מאחדים בקצרה לבצק ומוספים את השוקולד צ’יפסמערבבים לבצק רך ואחיד.
משטחים חצי מהבצק בתחתית התבנית.
מעבירים חצי מהבצק לשקית זילוף ושומרים בצד.
אופים 10 דקות או עד שהבצק זהוב.
תלוי בעוצמת התנור זה קורה מהר מומלץ להפעיל טיימר.
משאירים את התנור דולק.
לבראוניז:
בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ וחמאה או שמן ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה חלקה ומבריקה.
מוסיפים סוכר מלח טורפים ומוסיפים ביצים קמח וקקאו.
מערבבים בקצרה לאיחוד.
מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים.
יוצקים את תערובת הבראוניז על תחתית העוגיות האפויה.
ומזלפים עוגיות.
אפשר לגלגל מיני עוגיות ולהניח בצפיפות.
אופים 20 דקות או עד שהבראוניז יציבים למגע.
בודקים במרכז.
נזהרים לא לאפות יותר מידי זמן חשוב לשמור על רכות.
מצננים לחלוטין ופורסים לריבועים או אצבעות.
היי נראה מעולה! באיזה גודל תבנית להשתמש? (יש לי גם רינגים)