תבנית בקוטר 20/20 ס״מ
לבסיס פיסטוק:
80 גרם ביסקוויטים טחונים דק
2 כפות סוכר חום כהה או סוכר לבן רגיל
2 כפות שמן
2 כפות מחית פיסטוק
קורט מלח
לבראוניז:
80 מ״ל שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם קמח (6 כפות)
10 גרם קקאו (כף)
50 גרם שוקולד מריר צ’יפס
לשיוש:
4 כפות מחית פיסטוק איכותית
2 כפות פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה:
לבסיס:
מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לפירורים לחים ואחידים.
משטחים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפיה לשכבה דקה.
מומלץ להעזר בתחתית של כוס שטוחה ליצירה שכבה אחידה ומקפיאים עד סיום הכנת הבראוניז.
מחממים תנור ל175 מעלות
לבראוניז:
בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל מוסיפים שמן טורפים במטרפה ידנית (לא חשמלית) ומוסיפים סוכר מלח ביצים קמח וקקאו.
מערבבים בקצרה ומוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את מלית הבראוניז מעל תחתית הפיסטוק.
מיישרים מניחים את ממרח הפיסטוק בכמה אזורים ומשיישים בעזרת שיפוד/קיסם מפזרים פיסטוק קצוצים.
אופים 15-20 דקות לקבלת בראוניז יציבים בצדדים אך עדיין מעט רכים במרכז (לא נוזלי)
אם יש צורך אופים עוד 5 דקות
רק יש להזהר מאפיית יתר חשוב שהבראוניז יהיו רכים ועסיסיים.
הבראוניז נשמרים 3-4 ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר או עד חודש במקפיא.
טיפ לקינוח מהיר וטעים:
מחממים כמה שניות ריבוע בראוניז במיקרוגל.
ומגישים עם כדור גלידה וניל.
Comments