לבצק עוגיות
קוטר תבנית 20/20
1 ביצה L
חצי כוס סוכר חום כהה/בהיר
רבע כוס סוכר לבן
רבע כפית מלח (לא לוותר)
1/3 כוס שמן אגוזים או רגיל
2 כוסות שקדים טחונים מולבנים (אבקת שקדים)
חצי כוס קמח תפוח אדמה /קורנפלור
2 חבילות שוקולד קצוץ או 200 גרם שוקולד צ’יפס
לבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
80 מ״ל שמן
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר
70 גרם קמח שקדים/אבקת שקדים
10 גרם קקאו
אופן הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערה טורפים ביצה 2 סוגי סוכר, מלח ושמן.
לתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים שקדים טחונים וקמח תפו״א מערבבים לתערובת אחידה.
קוצצים שוקולד ומוסיפים לתערובת ומערבבים לאיחוד.
משטחים 3/4 כמות בצק בתחתית התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש 8-10 דקות שימו לב לא יותר.
שומרים את 1/4 הבצק הנותר במקרר.
בנתיים מכינים בראוניז:
משאירים את התנור דולק.
ממיסים שוקולד מוסיפים שמן סוכר ביצים מלח טורפים לתערובת אחידה מוסיפים שקדים וקקאו טורפים לבלילה אחידה.
יוצקים את בלילת הבראוניז על הבצק האפוי.
מגלגלים מיני עוגיות שוקולד צ’יפס ומניחים על הבראוניז.
אופים 15 דקות נוספות.
מצננים לחלוטין ופורסים לקוביות שוות.
באיזה גודל תבנית?
אשמח להבין - האם יותר כדאי להשתמש בשמן אגוזי לוז או שמן קנולה? מה יותר מומלץ מבחינת טעם?
תודה!