תבנית בקוטר 20*20
לתחתית:
60 גרם סוכר
70 גרם קמח
60 גרם חמאת אגוזי לוז/שקדים/בוטנים/טחינה
1 חלמון
לבראוניז:
200 גרם שוקלד מריר איכותי קצוץ (עדיפות ל60%)
180 מ״ל שמן (1 כוס-2 כפות)
רבע כפית מלח (לא לוותר)
4 ביצים בטמפרטורת חדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
140 גרם קמח (1 כוס)
20 גרם קקאו מנופה (2 כפות)
100 גרם שוקלד ציפס (חצי כוס)/שוקלד מריר קצוץ
לשיוש:
4-5 כפות גדושות ממרח נוגט (פרלינה)
50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
אופן הכנה
מחממים תנור ל175 מעלות (לא טורבו )
בקערה מערבבים את כל חומרי הבסיס מרדדים בקוטר התבנית או מרפדים ידנית בצורה אחידה.
אופים 10 דקות (הבסיס לא משחים וזה בסדר)
לבראוניז:
ממיסים שוקלד במיקרוגל בקערה בינונית בפולסים קצרים עד לקבלת שוקלד מבריק וחלק.
מוסיפים שמן טורפים ומוסיפים סוכר מלח ביצים אחד אחד. טורפים לתערובת אחידה מוסיפים קמח וקקאו ושוקלד ציפסמערבבים רק עד איחוד.
יוצקים את תערובת הבראוניז על גבי הבסיס ומשטחים
מניחים כמה כפות ממרח נוגט בכמה אזורים ומשיישים בעזרת סכין/קיסם
מפזרים אגוזים
אופים 25 דקות לא יותר.
הבראוניז מתייצב במקרר.
לחיתוך סימטרי מקררים לילה או כמה שעות טובות במקרר.
יצא לי בסיס בצק פרורים מה יכול להיות ?
בצים M או L?