לבראוניז:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר (עדיפות למעל 55% מוצקי קקאו)
200 גרם סוכר (1 כוס)
רבע כפית מלח
4 ביצים בטמפרטורת חדר
1 כפית וניל
100 גרם קמח (4|3 כוס)
לשכבת קרמל אגוזים:
100 גרם סוכר לבן
15 גרם חמאה רכה
50 מ"ל שמנת מתוקה חמה
כף דבש
קורט מלח
לאגוזים:
50 גרם אגוזי פקאן קלויים
50 גרם פיסטוק
100 גרם אגוזי לוז מולבנים
אופן ההכנה:
תבנית|רינג 20/20 עגולה או מרובעת
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקערה גדולה ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד קצוץ.
מוסיפים סוכר מלח וביצים וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים קמח וטורפים רק עד איחוד.
מוזגים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה.
אופים 20 דקות. בנתיים שהבראוניז בתנור מכינים את הקרמל אגוזים.
במחבת חמה מניחים סוכר ממתינים כמה דקות מבלי לערבב עד שהסוכר נמס.
ומתחיל לקבל צבע ענברי שחום מוסיפים שמנת מתוקה חמה ודבש ומערבבים בכף עץ בזריזות.
מוסיפים חמאה ומערבבים לרוטב חלק. מוסיפים אגוזים ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים היטב.
מוצאים את תבנית הבראוניז מהתנור משאירים את התנור דולק.
מוזגים בזהירות את הקרמל אגוזים עד לכיסוי מלא.
מחזירים לתנור ל7-8 דקות ומצננים לחלוטין עד שחותכים (עדיף במקרר)
טיפים:
ניתן לשחק עם הרכב האגוזים מסוגים שונים רק חשוב לשמור על יחס של 200 גרם סכה"כ.
Comments