לבצק:
50 גרם אגוזי לוז קלויים קלופים
140 גרם קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
קורט נדיב מלח
90 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם סוכר לבן
1 חלמון
כף חלב קר
רבע כפית תמצית וניל או מחית אמיתית (לא חובה)
למילוי: צנצנת נוטלה קטנה קרה (350-400 גרם)
או ממרח אגוזים שאוהבים שומרים במקרר עד השימוש.
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון אגוזי לוז יחד עם הקמח ואבקת אפיה לאבקה דקיקה מאוד
בקערת מיקסר (אפשר גם ידני)
מקרימים עם וו גיטרה חמאה רכה סוכר חום וסוכר לבן וניל ומלח כ2 דקות לקרם אחיד מוסיפים חלמון וחלב ממשיכיםלהקציף לאיחוד. בין לבין מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים את הקמח אגוזי הלוז ואבקת האפיה לקערההמיקסר לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים ועוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
מחממים תנור ל150 מעלות
מקמחים נייר אפיה ומרדדים דק כדור בצק אחד למלבן מניחים בצד ומרדדים על נייר אפיה את החלק השני.
מעבירים את הממרח לשקית זילוף (יותר נוח אפשר גם בעזרת כף)
מזלפים ממרח על מלבן הבצק שרדדנו ויוצרים מלבן יותר קטן מלא בממרח.
הופכים את המלבן הבצק ששמרנו בצד בזהירות.
מהדקים בצדדים וחותכים שאריות.
אופים במשך 18-25 דקות או עד שזהוב מאוד גם בתחתית חשוב שיהיה אפוי כמו שצריך (זה פריך כמו ביסקוויט)
מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.
בעזרת סכין משוננת חותכים בזהירות לפרוסות יפות.
בין לבין חשוב לנקות את הסכין עם נייר (השוקולד מעט נוזל)
Comments