לבצק עלים מהיר:
115 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית סוכר
175 גרם קמח לבן ( 4|1 1 כוסות)
60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)
לעגבניות מקורמלות:
10-12 עגבניות שרי
3–4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל
צילי גרוס
לפסטו:
חבילת בזיליקום ללא גבעולים
5 כפות פרמזן מגורר או גרנה פדנו
שן שום
מלח פלפל
רבע כוס שמן זית או יותר מוסיפים בהדרגה
עלי בייבי
בוראטה
חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק:
בקערת מעבד מזון או מיקסר מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים
עוצרים את המעבד מזון/מיקסר מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר. זה סודהמאפה.
בשלב הזה מקמחים בנדיבות משטח עבודה.
מרדדים את הבצק
ומקפלים קיפול 3 , 5 פעמים .
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר 1-2 שעות.
פסטו:
במעבד מזון מניחים את כל רכיבי הפסטו וטוחנים.
מעבירים לצנצנת נקיה ושומרים במקרר.
עגבניות צלויות:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
שמים עגבניות שום שמן זית תבלינים בתבנית אופים 15-20 דקות עד שעגבניות זהובות מאוד ומקורמלות.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן מקפלים מ-2 הצדדים למשולשים.
עובדים מהר זה בצק חמאתי.
או על משטח מקומח.
מברישים בביצה מפזרים שומשום.
מקפיאים 20 דקות
ובנתיים מפעילים תנור לחום 220 מעלות.
מכניסים בורקס קפוא לתנור לוהט.
אופים 15-20 דקות או עד שזהוב.
מצננים מעט ומרכיבים
מורחים ממרח פסטו עלי בייבי בוראטה ועגבניות צלויות ובלסמי.
Comments