לבצק: (20 יחידות)
250 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם שמנת חמוצה (מכל קטן)
1/4 כפית מלח
1 כף חומץ
רבע כוס שמן
מילוי:
לטיגון:
2 כפות שמן זית וכף חמאה
1 בצל סגול קצוץ 6-7 פטריות קצוצות
טימין
מלח
לגבינות:
2 כפות גדושות ריקוטה או גבינת שמנת
100 גרם בולגרית מעודנת
150 גרם תערובת גבינות שאוהבים מגוררת
2 כפות פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח חמאה ומלח מערבלים בקצרה לקבלת בצק (לא אחיד עם גושי חמאה) מוסיפים שמנת חמוצה,שמן וחומץ מערבלים שוב פעם בקצרה.
הבצק נראה עם גושי חמאה קטנים וזה בסדר זה סוד הפריכות (דומה לבצק עלים)
שומרים במקרר שעה.
מכינים את תערובת הבצל פטריות:
מטגנים בצל בשמן זית וחמאה במשך 5 דקות מוסיפים פטריות טימין מלח פלפל. מטגנים עד שאין נוזלים לפטריות זהובות.
מצננים ומוסיפים לתערובת גבינות מערבבים לאיחוד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב.
קורצים עיגולים בקוטר 7 ס״מ.
מניחים כפית מלית במרכז וסוגרים מהדקים היטב ודוקרים בעזרת מזלג בקצוות.
מחממים תנור ל200 מעלות.
מברישים בביצה טרופה מפזרים מעט עלי טימין או שומשום.
במזג החם הזה מומלץ להקפיא עוד 10 דקות לפני אפיה (לטקסטורה פריכה מאוד)
אופים 15-17 דקות עד שזהוב
נראה מושלם! התחלתי להכין בצק
למה הכוונה תערובת גבינות שאוהבים? מוצרלה? עוד פרמזן?