נתחיל בזה שזה לא היה לי פשוט להכין עוגת שמרים פרווה מוצלחת. אתם בטח שואלים למה?
כי מבחינתי עוגת שמרים ומאפים בוקר מתקשרים לי עם חמאה ריחנית שרק מהריח מתחשק לאכול את המאפה.
אבל עדיין הרגשתי שאני חייבת לפצח את סוד השמרים הפרווה (ללא תחליפים )שלא תרגיש כמו חלה עם ממרח אבל שיהיה כזה טעים שלא יבחינו בהבדל!
וכן שלחתי לחברים קרובים לטעימה עיוורת ולא שמו לב להבדל וביקשו מהר מתכון.
הצלחת המתכון תלויה בצורת הרידוד שצריכה ליהות דקה מאוד. שירגישו את הממרח ואת העסיסיות.
שנתחיל?
2 בבקות בקוטר 18 ס״מ
500 גרם קמח לבן מנופה
10 גרם שמרים יבשים
100 מ״ל שמן קנולה
60 גרם סוכר לבן
2 ביצים
חלמון
כפית מחית וניל
רבע כפית מלח
200 מ״ל מים פושרים
מילוי:
צנצנת ממרח לוטוס/קראנץ
200 גרם מיני שוקולד צ’יפס איכותי
(אפשר יותר לבבקה יותר שוקולדית)
סירופ סוכר:
150 גרם סוכר
150 גרם מים
למריחה:
ביצה טרופה
קורט סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
מתחילים בהתססת השמרים:
בקערת המיקסר מניחים שמרים כף סוכר ו50 מ״ל מים מתוך כמות המים.
ממתינים 10-15 דקות.
עד תסיסת השמרים (מעין קצף)
מוסיפים לקערה את הקמח שמן יתרת הסוכר ביצים ווניל.
מחברים את הוו לישה.
ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת המים.
הבצק צריך להרגיש רך ונעים ומעט דביק ונפרד מדפנות הקערה. אם לא מוסיפים 1-3 כפות מים נוספים .
אחרי לישה של 5 דקות מוסיפים מלח.
לשים 5 דקות נוספות.
מוציאים מהקערה משמנים היטב את הבצק.
מעבירים לקערה נקיה,
ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.
ברגע שהבצק תפח.
מחממים את ממרח הלוטוס 20 שניות במיקרו.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים ממליצה לשקול.
מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח קלות לעלה דק.
ומורחים שכבה דקה.
מפזרים שוקולד צ’יפס.
מגלגלים לרולדה הדוקה.
בעזרת סכין משוננת פורסים במרכז הרולד לאורך בזהירות.
מחברים את 2 החלקים לצורת בורג.
ומגלגלים פנימה.
מניחים את הבבקה בתבנית/רינג מרופד בנייר אפיה ומשומן.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.
בזמן שהבצק תופח מכינים סירופ.
בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס והסירופ מבעבע
מכבים את האש ומצננים
מפעילים תנור לטמפרטורה 160 מעלות.
מורחים ביצה ואופים את הבבקה בין 40-50 דקות.
תלוי בעוצמת התנור תבדקו אחרי 30 דקות.
כשהעוגה מוכנה מיד כשמוצאים אותה מהתנור מיד מזגגים בסירופ סוכר שהתקרר.
לעוד סרטונים שאלות על המתכון דברו אלי פה באינסטגרם
חסי ❤️
Σχόλια