top of page
חיפוש

אוזני המן שוקולד צ׳יפס

חסי סגל

אוזני המן שוקולד צ׳יפס

קמח לבן (250 גרם) ≈ 1 ¾ כוסות

קורנפלור (50 גרם) ≈ ⅓ כוס

אבקת סוכר (50 גרם) ≈ ⅓ כוס

175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

קורט מלח

כף חלב קר (אם הבצק מרגיש לכם יבש)

לתוספת שוקולד צ׳יפס:

150 גרם מיני שוקולד צ׳יפס או שוקולד קצוץ דק

למילוי:

ממרח שוקולד (צנצנת 350 גרם)

 

אופן הכנה:

הכנת הבצק: במעבד מזון או במיקסר , מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים לפירורים.

מוסיפיםאתהביצהומערבביםעדלקבלתבצקאחיד. אםיבשמדי, מוסיפיםכףחלבקר.

מוסיפים מיני שוקולד צ׳יפס ומעבדים לבצק אחיד


מחלקים את הבצק ל-2 חלקים

מרדדיםכל חלק בין 2 ניירות אפיה.

לעובישלכ-3 מ”מוקורציםעיגוליםבקוטר6-7 ס”מ.

מניחיםכפיתאו מזלפים מהמילויבמרכזכלעיגולוסוגריםלצורתמשולש, מהדקיםהיטבבקצוות.

מקפיאים את האוזני המן מינימום חצי שעה.


מחממיםתנורל-170 מעלותומרפדיםתבניתבנייראפייה.


אופיםאוזני המן קופאות בתנור שחומם מראש! חשוב כדי שלא יפתחו באפיה

במשך12-15 דקותעדלהזהבהקלה.


מכמות הבצק הזו מתקבלות כ-25–30 אוזני המן, תלוי בגודל הקורצן ובעובי הרידוד.


ניתן להקפיא אוזני המן לא אפויות עד חודש. יש לסדר אותן בתבנית בשכבה אחת, להקפיא למשך שעתיים-שלוש עד שהן מתקשות, ואז להעביר לקופסה אטומה או לשקית הקפאה.


כשרוצים לאפות, לא מפשירים  – פשוט להניח ישירות על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עם תוספת של 2-3 דקות לזמן האפייה הרגיל.



Comments


bottom of page