
אוזני המן שוקולד צ׳יפס
קמח לבן (250 גרם) ≈ 1 ¾ כוסות
קורנפלור (50 גרם) ≈ ⅓ כוס
אבקת סוכר (50 גרם) ≈ ⅓ כוס
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
קורט מלח
כף חלב קר (אם הבצק מרגיש לכם יבש)
לתוספת שוקולד צ׳יפס:
150 גרם מיני שוקולד צ׳יפס או שוקולד קצוץ דק
למילוי:
ממרח שוקולד (צנצנת 350 גרם)
אופן הכנה:
הכנת הבצק: במעבד מזון או במיקסר , מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים לפירורים.
מוסיפיםאתהביצהומערבביםעדלקבלתבצקאחיד. אםיבשמדי, מוסיפיםכףחלבקר.
מוסיפים מיני שוקולד צ׳יפס ומעבדים לבצק אחיד
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים
מרדדיםכל חלק בין 2 ניירות אפיה.
לעובישלכ-3 מ”מוקורציםעיגוליםבקוטר6-7 ס”מ.
מניחיםכפיתאו מזלפים מהמילויבמרכזכלעיגולוסוגריםלצורתמשולש, מהדקיםהיטבבקצוות.
מקפיאים את האוזני המן מינימום חצי שעה.
מחממיםתנורל-170 מעלותומרפדיםתבניתבנייראפייה.
אופיםאוזני המן קופאות בתנור שחומם מראש! חשוב כדי שלא יפתחו באפיה
במשך12-15 דקותעדלהזהבהקלה.
מכמות הבצק הזו מתקבלות כ-25–30 אוזני המן, תלוי בגודל הקורצן ובעובי הרידוד.
ניתן להקפיא אוזני המן לא אפויות עד חודש. יש לסדר אותן בתבנית בשכבה אחת, להקפיא למשך שעתיים-שלוש עד שהן מתקשות, ואז להעביר לקופסה אטומה או לשקית הקפאה.
כשרוצים לאפות, לא מפשירים – פשוט להניח ישירות על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עם תוספת של 2-3 דקות לזמן האפייה הרגיל.

Comments