אוזני המן פרווה סוף סוף!
הרבה זמן ביקשתם מתכון פרווה לאוזני המן.
אחרי ניסיונות מרובים הבראוניז ניצח ובגדול.
המתכון סופר סופר קל בקערה אחת! כן ובלי מיקסר
קודם מכינים את בצק העוגיות (אין צורך לשטוף את הקערה וממשיכים לבראוניז)
אוזני המן בראוניז: 18-20 יחידות
לבצק: (בשימוש בכוסות המתכון מתייחס לכוסות מדידה ולא כוסות חד פעמי)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מחית וניל (לא חובה)
קורט מלח
60 מ״ל שמן
60 מ״ל מים או מיץ תפוזים
לבראוניז:
80 גרם שמן קנולה (7 כפות)
100 גרם שוקולד מריר פרה קצוץ
2 ביצים
רבע כפית מלח (מוסיף מאזן ומדגיש טעמים)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 גרם קמח (6 כפות)
10 גרם קקאו (כף)
4 כפות ממרח נוגט או ממרח אחר שאוהבים לשיוש
100 גרם (טבלת שוקולד מריר פרה בקוביות לאוזני המן)
אופן ההכנה:
לבצק אוזני המן:
מאחדים את כל המרכיבים עם הידיים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
לבראוניז: תבנית 20/20 ס״מ
בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ וחמאה או שמן ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד להמסה חלקה ומבריקה.
מוסיפים סוכר מלח טורפים ומוסיפים ביצים קמח וקקאו.
מערבבים בקצרה לאיחוד.
יוצקים את תערובת הבראוניז על תחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה.
ומזלפים בעזרת כפית ממרח מומס ומשיישים.
אופים את הבראוניז 12 דקות או עד שהבראוניז יציבים למגע.
בודקים במרכז.
נזהרים לא לאפות יותר מידי זמן חשוב לשמור על רכות.
מצננים לחלוטין ופורסים לריבועים קטנטנים בגודל של קוביית שוקולד.
מרכיבים:
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים מרדדים את הבצק על משטח מקומח (הבצק מעט עדין)
קורצים עיגול בקוטר 7 ס״מ.
מניחים קוביית שוקולד במרכז ומעל הקוביה מניחים קוביית בראוניז בגודל זהה. סוגרים לצורת אוזן המן מהודקת היטב מכלהצדדים.
מקפיאים חצי שעה.
אופים בתנור חם חם 175 מעלות (שחומם מראש) אוזני המן קפואות.
אופים 12 דקות
ניתן להקפיא את האוזני המן לא אפויות חודש במקפיא ולאפות בתנור חם מתי שמתחשק.
בשיתוף רגע מתוק עלית
Comentários