אוזני המן. (וידוי) לא ממש מגרה אותי תמיד צפים בי זכרונות מהילדות של אוזני המן מבצק מחניק שלא מרגישים בו מילוי (שגם הוא איך לומר לא משהו)
השנה החלטתי לעשות לעצמי חוויה מתקנת ולקחת את המרכיבים הכי אהובים עלי ולחבר אותם יחד התקבלו אוזני המן מבצק חמאתי פריך ומילוי של אגוזים בקרמל .
ויצא מושלם אתם חייבים לנסות
ל- 35 יחידות
לבצק:
420 גרם קמח ( 3 כוסות)
200 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר ( 1 כוס)
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
למלית:
300 גרם אגוזים (אני השתמשתי בחצי אגוזי לוז קלופים וחצי פקאן)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
170 מ"ל שמנת מתוקה חמה מאוד
קורט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל רכיבי הבצק מערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.
מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה -שעתיים.
בנתיים מכינים מלית קרמל אגוזים:
מניחים אגוזים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות .
מצננים וקוצצים.
מחממים שמנת מתוקה בסיר
קטן.
במחבת מניחים סוכר על אש בינונית עד שנוצר קרמל בהיר (לוקח כמה דקות)
מערבבים עם כף עץ מוסיפים שמנת מתוקה רותחת
ומערבבים בזריזות לקבלת ממרח חלק מוסיפים אגוזים ומערבבים עד שהכל מצופה .
מניחים בצד להתייצבות
( חשוב שהמלית תנוח להתייצבות )
הרכבה:
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס״מ . מניחים כפית (לא יותר הם נפתחים אם יש הרבה)
מלית אגוזים במרכז כדור קטן. וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה .
מכניסים את אוזני המן למקפיא לשעה (לא לוותר על המקפיא. חשוב מאוד שהאוזני המן לא יפתחו במהלך האפיה וישמרו על צורה יפה.)
מחממים תנור 175 מעלות
אופים 12-15 דקות בודקים שהן זהובות ומצננים
*** לא לוותר על פעמיים קירור הבצק זה מה שמבטיח אוזני המן יפות ופריכות ויציבות.
Comments