בצק אחד 4 סוגי טעמים
לכל המשפחה
מאוד אוהבת להכין עוגות שמרים.
שמרים אוהבים שנותנים להם חום אהבה וזמן פנוי.
לכן אם אני כבר במטבח שכולם יהנו גם השכנים:)
לכן הכנתי 4 מליות שונות ואין מישהו שלא ימצא את הטעם שהוא הכי אוהב.
שימו לב :
המליות קלות מאוד להכנה, ללא במיקסר או שלבי הכנה מסובכים רק אל תשכחו להוציא חמאה מראש ויש לכם אחלהמליות.
אפשר לשחק עם המליות ולהכין כפול ממלית אחת ולוותר על האחרת.
***שימו לב למי שמכירה את המתכון הקודם
ההכנה פה שונה.
פחות בצק יותר מילויים מורגשים
לבצק:
4 תבניות אינגליש קייק
לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
180 מ״ל חלב
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
1 חלמון
רבע כפית מלח
למילויים:
מלית קינמון:
50 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר חום כהה
כף קינמון
לפיזור:
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
מילוי גבינה:
250 גרם גבינה יבשה (כנען או טוב טעם)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
כפית וניל
כף קורנפלור
כף אבקת פודינג
1 ביצה
לציפוי פירורים:(לפיזור אחרי התפחה)
25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
25 גרם סוכר לבן
25 גרם קמח
25 אבקת שקדים (או קמח)
למילוי שוקולד:
150 גרם ממרח שוקולד אגוזים (נוטלה/פסק זמן/השחר)
כף קקאו
2 כפות סוכר לבן
קורט מלח
50 גרם שוקולד מריר קצוץ לפיזור על העוגה לפני אפיה
למילוי קרם שקדים:
50 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר
1 ביצה
100 גרם אבקת שקדים(שקדים מולבנים טחונים)
2 כפות קמח
כפית תמצית או מחית וניל איכותית (לא חובה)
לפיזור:
50 גרם פרוסות שקדים
1 ביצה טרופה להברשה
סירופ סוכר לשמרים שוקולד/שקדים אחרי אפיה:
50 גרם סוכר
60 מ״ל מים
אופן ההכנה:
לבצק:
מערבלים במיקסר את כל החומרים מלבד החמאה במיקסר עם וו לישה במהירות כ-2 דקות , עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק,ונפרד מדפנות הקערה ומוסיפים קוביות חמאה , לשים במשך 10-12 דקות לבצק רך וגמיש,אם הבצק יבש מוסיפים כמה כפות חלב.מוציאים את הבצק מהקערה
משמנים את הבצק , מחזירים לקערה מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת חדר,שעה (בקיץ) אפשר להתפיח לילה(8 שעות) ולהמשיך כרגיל (שימו לב בצק חמאה שישב במקרר לא נראה מאוד תפוח וזה בסדר) מכינים את המליות:
קרם שקדים:
מערבבים בקערה אבקת שקדים חמאה רכה מאוד וניל ביצים וקמח לקרם חלק.
שומרים במקרר מכוסה עד השימוש.
לקרם גבינה:
מערבבים את כל חומרי הקרם למלית חלקה מכסים ושומרים במקרר עד השימוש:
בקערה קטנה מערבבים עם הידיים חמאה קמח סוכר ואבקת שקדים לפירורים דקים ושומרים במקרר עדהשימוש.
לקרם שוקולד:
מערבבים סוכר קרם אגוזים(נוטלה/ממרח פסק זמן)
קקאו ומלח לתערובת אחידה מכסים ושומרים בצד.
לתערובת קינמון בפקאן:
בקערה מערבבים סוכר חום כהה מוסיפים קינמון
מוסיפים חמאה רכה מערבבים לממרח אחיד.
קוצצים פקאן ומפזרים אחרי התפחה.
אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק ל4 חלקים (מומלץ לשקול את הבצק ולחלק ל-4)
מרדדים כל חלק למלבן (על משטח מעט מקומח)
מורחים על כל חלק את הממרח מגלגלים לרולדה פורסים במרכז ויוצרים צורת בורג (את רולדת הקינמון אפשר לפרוס גם לשושנים) אפשר להכין הכל גם בצורת שושנים איך שמתחשק.
*בגבינה מרדדים למלבן מניחים את מלית הגבינה במרכז (ראו בסרטון ) פורסים בצדדים ומניחים רצועות וסוגרים.
מניחים בתבניות אינגליש קייק.
מתפיחים שעה,מברישים בביצה מפזרים על כל רולדה את התוספות שלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
אחרי 20 דקות תציצו לראות מה מוכן קודם.
לרוב הקינמון והשוקולד מוכנים קודם.
לגבינה לוקח בערך 35 דקות.
שימו לב! התפחה טובה קודם מקצרת את זמני האפיה המאפה יוצא אווירי מאוד. ואפוי מעולה.
אפשרי התפחה ללילה במקרר? אפשר ישר לעבוד עם הבצק איך שמוציאים מהמקרר?
במה אני מחליפה את החלב לבצק פרווה
הפוסט הזה הגיע בזמן הנכון! יצא מווווש.
תודה על ההסברים הבהירים והתמונות.
ואוווו נראה טעים ממש..
את אלופה ואין עליך בעולם. תודה רבה רבה🙏