קרמבו לוטוס קרם גבינה שוקולד לבן
18-20 קרמבואים
לבסיס:
150 גרם ממרח לוטוס
150 גרם עוגיות לוטוס
לקרם גבינה:
250 גרם גבינת שמנת 15%\30% שומן
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
250 גרם ממרח לוטוס
לקישוט:
5-6 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון עוגיות לוטוס לפירורים (או לחילופין מניחים בשקית אטומה ומפוררים לפירורים דקים)
מניחים את הפירורים בקערה ומוסיפים ממרח לוטוס מערבבים היטב עד שכל הפירורים מצופים, ומתקבלת תערובת אחידהודביקה.
מניחים את התערובת בין שני ניירות אפיה ומרדדים.
מקפיאים חצי שעה (אפשר יותר)
ובנתיים מכינים את קרם הגבינה:
מניחים בקערה שוקולד לבן קצוץ ושמנת מתוקה (60 גרם)
מחממים במיקרוגל להמסה ולתערובת אחידה.מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לתערובת אחידה.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה (או לחילופין עם מיקסר ידני) מקציפים שמנת מתוקה (190 גרם)
מוסיפים אבקת סוכר ואבקת אינסטנט פודינג וניל, מקציפים לקצפת יציבה מאוד , ומקפלים לתוך תערובת שוקולד הלבן.
מכסים ושומרים במקרר להתייצבות חצי שעה עד שעה.
מוציאים את הבסיס מהמקפיא קורצים לעוגיות דקיקות בקוטר 5-6 ס״מ, ושומרים במקפיא עד ההרכבה.
להרכבה:
מעבירים את הקרם גבינה שוקולד לבן,מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2-3 ס"מ.
מזלפים תלוליות מרנג על גבי העוגיות
מקפיאים את הקרמבואים למשך כשעה לפני הציפוי להתייצבות.
ציפוי:
ממסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל .
מעבירים את ממרח הלוטוס המומס לתוך כלי גבוה (למשל כוס) שיהיה נוח לטבילת הקרמבו.
טובלים את הקרמבואים ומניחים על גבי התבנית. מפזרים מיד ביסקוויטים מפוררים שידבקו לציפוי.
שומרים את הקרבו במקפיא עד שבועיים במקרר 3-4 ימים
מומלץ לאכול חצי קפוא.
מתכון בשיתוף לוטוס
Comments