לבצק פריך:
תבנית פאי/עגולה בקוטר 24 ס״מ
לבצק:
200 גרם קמח לבן
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת בצל/בצל גבישי
רבע כפית פלפל שחור
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים
לבצלים:
5-6 בצלים בינוניים/קטנים
סגולים/לבנים או שילוב של שניהם
לרויאל:
250 מ״ל שמנת לבישול (אפשר כל אחוז שרוצים)
2 ביצים
כף קמח
מלח.פלפל.אגוז מוסקט
100 גרם גבינה בולגרית/מוצרלה
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
גבינה בולגרים מפוררת דק
אופן ההכנה:
במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מצרכי הבצק מלבד החלמון והמים.
מערבלים לפירורים דקים מוסיפים חלמון ומים ומערבלים בקצרה ליצירת גושי בצק.
מאחדים ידנית לכדור אחיד עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
משמנים בחמאה תבנית פאי.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה דק גדול יותר מקוטר התבנית.
מרפדים את התבנית בבצק גם בשוליים ומהדקים בדפנות בעזרת האצבעות.
דוקרים בתחתית עם מזלג ושומרים בהקפאה עד סיום הכנת הבצלים והרויאל.
מחממים תנור ל200 מעלות.
מקלפים בצלים חותכים כל בצק לחצי (כמו בתמונה)
מניחים את הבצלים על תבנית תנור.
מזלפים שמן זית מלח גס על הבצלים החצויים אופים במשך 20-25 עד הזהבה ומצננים עד להרכבה.
ממניכים את חום התנור ל175 מעלות,
מכינים רויאל:
טורפים בקערה שמנת ביצים קמח תבלינים(זהירות עם המלח הגבינה מלוחה) לתערובת אחידה
מוסיפים גבינה בולגרית.
מוציאים את הפאי מהמקפיא מסדרים בצלים ומוזגים בזהירות את הרויאל בין הבצלים.
אופים במשך 30-35 דקות או עד שאופי גם בתחתית.
מצננים ומקשטים בגבינה בולגרית ובצל ירוק קצוץ.
עם שאריות הבצק ניתן להכין עוגיות מלוחות.
מרדדים דק מורחים (חלבון נשאר לנו מבצק)
מפזרים שומשום/פרג גבינה קשה מגורדת.
אופים 10 דקות.
Comments