פנקייק:
4 ביצים L בטמפרטות חדר
100 מ״ל חלב
רבע כוס סוכר (50 גרם)
50 מ״ל שמן/חמאה (5 כפות)
1 סוכר וניל
150 גרם שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
(1 וחצי כוסות)
3 כפות גדושות קמח תפוח אדמה
כפית גדושה אבקת אפיה (7 גרם)
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים יבשים בקערה גדולה.
במקביל טורפים ביצים חלב סוכר מלח סוכר וניל. שמן/חמאה. טורפים בנפרד את תערובת היבשים למניעת גושים ומוסיפיםלתערובת הרטובים וטורפים לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.
מחממים מחבת קטנה בציפוי קרמי (אפשר לעשות בכל גודל שרוצים)
משמנים מעט מחבת (אני אוהבת בחמאה מוסיף טעם)
על להבה הכי נמוכה.
מוזגים כמה כפות מהתערובת(ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס)
ממתינים עד שנוצרים בועות והופכים לכמה שניות ומוציאים
לצלחת נקיה.
הפנקייקים נוטים להשחים מאוד מהר בגלל השקדים.
רצוי להשגיח.
Comments