עוגת שוקולד זה מאסט בפסח.
וזה מסוג העוגות שטעימות כל השנה.
עוגת סופר קלילה וטעימה.
עוגת שוקולד עשירה לפסח
לעוגה: תבנית עגולה בקוטר 20-24*ס״מ
250 גרם שוקולד מריר קצוץ(עדיפות ל60%)
250 גרם חמאה/200 גרם שמן קוקוס
250 גרם אבקת שקדים מולבנים (2 וחצי כוסות)
6 ביצים L מופרדות בטמפרטורת החדר
250 גרם סוכר
כפית קפה מגורען
קורט מלח
קקאו מנופה לפדר על העוגה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה בתחתית ובדפנות.
ממיסים שוקולד וחמאה/שמן קוקוס בקערה גדולה יחסית .במיקרוגל או על ביין מארי. עד להמסה מבריקה וחלקה.
מוסיפים חלמונים בזריזות ומלח וקפה ומערבבים.
מוסיפים אבקת שקדים ומערבבים.
בקערת מיקסר יבשה ונקיה.
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב ורך.
5 דקות הקצפה .
מקפלים את הקצף ב3 מחזורים לתערובת השוקולד
ומקפלים בזהירות כדי לא לפגום בנפח.
מקבלים לתערובת חלקה.
מעבירים לתבנית מיישרים.
אופיים בין 40 ל50 דקות .
תלוי בעוצמת התנור.
בודקים בעזרת קיסם שיוצא עם פירורים לחים.
מצננים את העוגה ומחלצים מהתבנית .
מפדרים קקאו.
אפשר להגיש לצד גלידת וניל.
*** לעוגה במראה גבוה מומלצת תבנית בקוטר 20 ס״מ
טיפים נוספים ושאלות מענה מהיר יותר באינסטגרם
Opmerkingen