העוגה מתאימה לתבנית:
2 תבניות אינגליש קייק גדולות
או 3 תבניות חד פעמי אינגליש קייק רגילות
או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
*שימו לב זמן האפיה משתנה מתבנית לתבנית
עוגת שוקולד:
5 ביצים L בטמפרטורת חדר
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
240 מ״ל שמן (כוס)
200 מ״ל מים (3/4 כוס)
220 גרם קמח (כוס וחצי+כף)
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל (שקית)
60 גרם קקאו (חצי כוס)
10 גרם אבקת אפיה (כף/שקית)
חצי כפית סודה לשתיה
50 גרם שוקולד צ׳יפס לפיזור
6-8 עוגיות אוראו קצוצות דק
לציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ מומס
1 כף שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות (בתנור שלי בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבניות, או מרפדים בנייר אפייה.
מתחילים להקציף את הביצים שלמות עם סוכר במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים). ומקציפים כ-5 דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח.
מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה.
מוסיפים מים וממשיכים בפעולת המיקסר עד שהם נטמעים
מוסיפים קמח ופודינג קקאו.אבקת אפיה וסודה לשתיה (מומלץ לנפות את הקקאו למניעת גושים בעוגה) ומערבבים (עדיין עם וו ההקצפה) עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים לתבניות עד שלושת רבעי גובה התבנית.
מפזרים עוגיות אוראו ושוקולד צ׳יפס.
אופים 35-40 דקות או עד שהעוגה מוכנה בודקים עם קיסם במרכב העוגה אם יוצא יבש עם פירורים לחים מוציאים אם לא מחזירים לעוד זמן אפיה
זה תלוי בתנור ובסוג התבנית.
Comentarios