תבנית פאי בקוטר 24 ס״מ
לבסיס:
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
2 כפות סוכר חום כהה
קורט מלח
למלית גבינה:
100 גרם שוקולד לבן מומס
1 מכל קרם פרש השף הלבן
250 מ״ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגלי תות ופטל:
5 גרם גלטין +25 מים
200 גרם מחית תותים/פטל או חצי חצי (אחרי סינון)
50 גרם סוכר
אופן ההכנה:
לבסיס:
מאחדים את כל חומרי הקלתית לתערובת לחה ואחידה.
מהדקים היטב לתחתית התבנית ולדפנות.
מקפיאים שעה.
למלית:
מניחים בקערת המיקסר את כל חומרי המלית.
ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקרם יציב וחלק.
משטחים מעל הבסיס הקפוא.
מיישרים ומקפיאים.
עד שהמלית יציבה (2-3 שעות)
מכינים ג׳לי תות
מניחים ג׳לטין בקערה קטנה מוסיפים מים קרים מערבבים ומניחים במקרר 10 דקות להתייצבות.
בסיר קטן מניחים סוכר ומחית תות/פטל מרתיחים עד שהסוכר נמס כמה דקות ומוסיפים את הג׳לטין וטורפים בזריזותלהמנעות מגושים לא רצויים.
מומלץ להעביר דרך מסננת.
מוזגים מעל הגבינה הקפואה ומחזירים למקפיא להתייצבות.
מוציאים מהמקפיא מחלצים מהתבנית (עדיף לחלץ שהעוגה קפואה)
שומרים במקרר 2-3 ימים.
אפשר להקפיא עד שבועיים.
טיפ:
איך פורסים פרוסות יפות?
טובלים סכין חדה במים רותחים מהקומקום מנגבים ופורסים.
איך מכינים את קישוט השוקולד?
כנסו לאינסטגרם יש סרטון הדרכה (כולל מדריך לג׳לטין)
מתכון בשיתוף תנובה
Comments