top of page
חיפוש
חסי סגל

סניקרס בייגלה מלוח

מתכון לקראנצ׳ קרמל בוטנים או בקיצור סוג של חטיף סניקרס טעים וממכר בטירוף







מתכון:

תבנית אורך 26 ס״מ רוחב 10

לבסיס:

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם קורנפלקס

קורט מלח

125 גרם חמאת בוטנים או ממרח אחר שאוהבים


לשכבת הקרמל:

100 גרם סוכר לבן

100 גרם שמנת מתוקה

רבע כפית מלח

25 גרם חמאה רכה

בייגלה שמיניות


לציפוי:

150 גרם שוקולד חלב מומס

2 כפות שמן


לקישוט: שבבי מלח (מאלדון)


 

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד חלב במיקרו מוסיפים חמאת בוטנים וקורפלקס ומלח.

מערבבים לאיחוד עד שכל השבבים מצופים.

מניחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.

ומקפיאים עד סיום הכנת הקרמל.




לשכבת הקרמל:

במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.

חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)

לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.

מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)

מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.

מורחים על שכבת הקורנפלקס מניחים בייגלה ומחזירים למקרר להתייצבות.




פורסים לקוביות ומקפיאים 10 דקות






מכינים ציפוי:

מערבבים שוקולד חלב מומס עם שמן.

בעזרת מזלג מצפים את הקוביות בשוקולד, מניחים על נייר אפיה מקפיאים כמה דקות ואוכלים.

אוכלים בטמפרטורת חדר ושומרים במקפיא.



7,198 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page