המרכיבים:
לבצק:
3 + 1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
1/2 כוס פחות כף (100 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב, בטמפ' חדר
למילוי:
1 כוס פחות 2 כפות (200 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
100 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס גדושה ממרח לוטוס, מומס
להברשה לפני האפייה:
1 ביצה טרופה + כף חלב
לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת 27%, בטמפ' חדר
1 כוס פחות 2 כפות (100 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
60 גרם חמאה רכה מאוד
לקישוט:
5 כפות ממרח לוטוס, מומס
5-4 עוגיות לוטוס, מפוררות
אופן ההכנה:
1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק מלבד החלב ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את החלב וממשיכים לערבל כ-12-10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק אך עדיין נפרד מדופנות הקערה. משמנים את הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.
2. מניחים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים למלבן באורך 50 ס"מ וברוחב 45 ס"מ (הבצק נוח לרידוד ואין צורך לקמח. אם בכל זאת הוא מעט דביק אפשר לפזר מעט קמח על משטחהעבודה).
3. המילוי: מערבבים יחד סוכר, קינמון וחמאה רכה.מורחים על הבצק בעזרת פלטה מדורגת.
יוצקים מעל ממרח לוטוס מומס ומורחים בשכבה אחידה.
4. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה והדוקה.מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה (כך יותר נוח לפרוס).
5. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ופורסים ל-9 שבלולים שווים בגודלם ברוחב 4 ס״מ (ללא הקצוות). מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה (הם מאוד תופחים ולכן חשוב לא להניח בצמידות זה לזה).
6. מתפיחים במשך שעה - שעה וחצי עד שהמאפים מכפילים את
נפחם ונצמדים אחד לשני.
7. לאחר ההתפחה מברישים בביצה וחלב ונזהרים לא לפגום בנפח המאפים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו למשך 20 דקות.
9. הציפוי: טורפים יחד גבינת שמנת, אבקת סוכר, מלח וחמאה רכה עד לקבלת קרם גבינה אחיד וחלק.
10. מוציאים את המאפים מהתנור, מצננים כמה דקות ומורחים עליהם את קרם הגבינה. מזלפים מעל ממרח לוטוס מומס ומקשטים בפירורי לוטוס.
אם רוצים להקפיא את הסינבון?
מקפיאים ללא קרם הגבינה כשהם מכוסים היטב, ומפשירים כמה שעות מראש. לפני ההגשה
מחממים כמה דקות בתנור שחומםמראש ל-160 מעלות, מורחים קרם גבינה, מקשטים ומגישים.
コメント