top of page
חיפוש
חסי סגל

סופגניות סנט אונורה

עודכן: 15 בינו׳ 2023

סופגניות מושלמות וסופר חגיגיות

לסרטון הכנה המלא לחצו כאן

תמונה של סופגניות עם זיגוג


לבצק (22 סופגניות במשקל 40 גרם ליחידה)


500 גרם קמח לבן (עדיפות לקמח לחם)

25 גרם שמרים טריים

120 מ״ל חלב פושר

75 גרם סוכר לבן

3 ביצים L

כף ברנדי אלכוהולי

חצי כפית מלח

75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


לטיגון: ליטר שמן קנולה


לקרם פטיסייר:


125 מ״ל חלב

125 שמנת מתוקה (אפשר חלב במקום)

1 כפית מחית וניל

2 חלמונים L

25 גרם קורנפלור

75גרם סוכר לבן


50 גרם חמאה


לציפוי קרמל:


200 גרם סוכר לבן

20 גרם סירופ תירס

50 מ״ל מים



 


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם להב לישה.

מניחים קמח,שמרים וסוכר ביצים וברנדי מוסיפים את החלב ומערבלים במהירות 1-2

מוסיפים תוך כדי לישה קוביות חמאה רכות . כל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות היטב בבצק. מוסיפים מלח.

וממשיכים ללוש עוד 10 דקות.

הבצק יוצא רך ומבריק ומעט דביק .

מעבירים לקערה משומנת קלות.

מכסים בניילון נצמד.


מכינים קרם פטיסייר:

בסיר קטן מניחים שמנת חלב חלמונים סוכר וקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה (עדיין לא מחממים)

ברגע שנוצרה לנו תערובת חלקה בלי גושים מעלים את הסיר על הגז על להבה בינונית וטורפים בלי הפסקה בעזרת מטרפהידנית עד לקבלת קרם חלק סמיך ויציב.מזכיר במרקם מעדן פודינג.

מורידים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה וטורפים לאיחוד.

מעבירים לקערה נקיה מכסים בניילון נצמד על הקרם עצמו שלא יווצר לנו קרום.

ומקררים עד ההרכבה (2-3 שעות)


2 אופציות להתפחה:

אפשר להתפיח בחוץ שעה וחצי

או במקרר לילה (8 שעות)

גוזרים ריבועי נייר אפיה מעט יותר גדול מגודל הסופגנייה

ומשמנים אותם היטב. ומניחים על מגש.

אחרי תפיחה:

מרדדים מעט את הבצק מורידים לו נפח.

ושוקלים כל חתיכה ל40 גרם.

או מחלקים ל22 חתיכות שוות .

משמנים משטח עבודה

לוקחים חתיכת בצק ועוטפים אותה בכף היד לוחצים אותה מעט.

ומסובבים על משטח העבודה ובקצוות האצבעות ובתנועה סיבובית. מפעילים מעט לחץ על הבצק. עד שהוא נעשה כדוראסוף (זה חשוב מאוד לתוצאה הסופית)

מניחים את הכדורים ומשמנים אותם בנדיבות.

חשוב מאוד לשמן.





מתפיחים שעה (חשוב לא לוותר על פחות משעה התפחה) זה מה שנותן אווריריות לסופגניה.

מחממים סיר נמוך ורחב. בשמן לטמפרטורה 170 מעלות. אש בינונית .

ברגע שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה.

מכניסים את הסופגניה ביחד עם הנייר האפיה.

מכניסים בכל סבב 4-5 סופגניות (לא יותר כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן)


מטגנים כל צד כ2 דקות לקבלת צבע יפה וזהוב .

מוציאים מהשמן למסננת או נייר סופג.


מכינים סירופ קרמל:

בסיר/קלחת מניחים סוכר סירופ תירס ומים

על אש נמוכה (לא מערבבים בכלל)

עד שכל הסוכר נמס והסירופ מתקרמל.

אפשר להזיז את הסיר מידי פעם.

לוקח 10-15 דקות

להרכבה:

מזלפים קרם פטיסייר בתוך הסופגניות

טובלים כל סופגניה רק בכיפה בסירופ ומנערים

שימו לב זה חם מאוד מאוד זהירות

אם הסירופ מתקשה מחזירים לחימום נוסף.




4,636 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


Bar Kamissa
Bar Kamissa
Dec 18, 2022

אם אין לי שמרים טריים כמה גרם שמרים יבשים צריך?

Like
bottom of page