מאפה שקשה לתאר ולהעביר את טעמו בתמונה.
ממליצה לכם להכין לספר לי איך יצא.
לבצק:
230 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
קורט נדיב מלח
2 כפיות סוכר
350 גרם קמח לבן
120 מ"ל מים קרים מאוד (עדיפות למי קרח)
למלית תפוחים מקורמלים:
5 תפוחים ירוקים (גרני סמיט) חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם סוכר לבן/כהה
קורט קינמון (לא חובה)
20 גרם חמאה (לפרווה משמיטים)
להברשה:
ביצה טרופה
סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים
עוצרים את המעבד מזון.
לא מעבדים יותר (נשארים גושי חמאה קטנים וזה בסדר זה סוד הקסם)
מאחדים ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים.
אפשר לאחסן גם לילה במקרר.
לתפוחים המקורמלים:
מניחים במחבת יבשה סוכר תפוחים חמאה וקינמון
למשך 5 דקות או עד שהתפוחים מקורמלים מערבבים בין לבין. מצננים עד ההרכבה
מחממים תנור 190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים.
בנתיים מחזירים את החצי השני למקרר.
עובדים רק עם בצק קר (במטבח ממוזג)
מקמחים מעט משטח עבודה.
מרדדים את הבצק למלבן דק ובגודל 30*30 ס״מ
בעזרת סכין/גלגלת פיצה
חותכים ל9 ריבועים שווים.
מסדרים זוגות.
ממלאים תפוחים במרכז הריבוע (כפית גדושה)
וסוגרים עם ריבוע בצק נוסף.
בעזרת מזלג מהדקים את השוליים.(כדי שהמלית לא תברח) מברישים בביצה ומפזרים סוכר
מקפיאים לחצי שעה.
אופים (ישירות מהמקפיא) בתנור שחומם מראש 10-15 דקות
עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפה גם בתחתית.
הצעה טעימה במיוחד:
מגישים לצד גלידה וניל
לאופציה פרווה/קיצורי דרך
מחליפים את הבצק בבצק עלים
היי יש אופציה להקפיא את המאפים?