לבצק עלים מהיר:
115 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית סוכר
175 גרם קמח לבן ( 4|1 1 כוסות)
60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)
לפסטו:
חופן עלים
כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום (מה שאוהבים)
אפשר גם קנוי
5-6 כפות שמן זית
4 שקדים/צנוברים
מלח פלפל תבלין צילי
עגבניות שרי (סלסלה קטנה)
גבינה בולגרית פיראוס 24% שומן (אפשר עם פחות אחוזי שומן)
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון או מיקסר מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים
עוצרים את המעבד מזון/מיקסר מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר.
ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר 1-2 שעות.
טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח חלק ושומרים במקרר עד השימוש.
מחממים תנור ל220 מעלות (חובה להכניס את המאפה לתנור חם מאוד)
מרדדים את הבצק אחרי קירור על נייר אפיה מעט מקומח למלבן בקוטר 20*30 בעובי 2\1 ס"מ
מיישרים צדדים בסכין (לא חובה)
מקפלים מעט משולי הבצק מכל הצדדים.
פורסים עגבניות שרי לחצי פורסים גבינה בולגרית לפרוסות עבות.
מורחים ממרח פסטו.
מניחים עגבניות שרי ופרוסות בולגרית מזלפים שמן זית. מפזרים מלח גס.
אופים בתנור חם 220 מעלות.
15 דקות או עד שתחתית הבצק אפויה ועגבניות השרי מעט צלויות.
מזלפים עוד מעט פסטו.
ואוכלים מיד (המאפה במיטבו טרי מהתנור)
הפוסט בשיתוף תנובה
לקיצור דרך ולממהרים
קונים בצק עלים מוכן (מומלץ על בסיס חמאה)
Comments