לבצק (תבנית 20*30)
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם אבקת סוכר
3 חלמונים
2 כפות ברנדי (אם אין אפשר להחליף בחלב)
1 כפית תמצית וניל אמיתית (אם אין אפשר לוותר)
צנצת ריבת חלב איכותית ויציבה
100 גרם קוקוס טחון לערבוב הפירורים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם ווג גיטרה מקרימים את חמאה אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.3-4 דקות.(אפשרלעשות במעבד מזון)
מוסיפים את החלמונים .ומערבלים היטב מוסיפים את הברנדי והוניל ומלח.
מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר שעה.
מחממים תנור ל170 מעלות.
מחלקים את הבצק 3/4 כמות לתחתית 1/4 לפירורים ששומרים במקפיא עד ההרכבה.
מרדדים את בצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי אחיד
בקוטר התבנית.
מורחים בנדיבות ריבת חלב
מגרדים פירורים בפומפייה (בחלק הגס שלה) או מפוררים בידיים.
ומפזרים על הריבת חלב.
ומפזרים קוקוס
אופים בין 15-20 דקות תלוי בעוצמת התנור.
שימו לב שהפירורים לא מאוד זהובים.
נראה מושלם איך זה נחתך יפה או שביר מאד
וואווו ניראה טעים .
אפשר להשתמש עם חמאה אחת וחצי מרגרינה (פשוט אין לי כרגע 2 חמאה ?
תודה