דובשניות שוקולד (18-20 עוגיות)
120 גרם דבש (6 כפות)
120 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס דחוסה)
80 מ״ל שמן
1 ביצה L
320 גרם קמח (2 כוסות + 4 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
לגלגול העוגיות:
אבקת סוכר
למילוי:
מטבעות שוקולד מריר עלית
אופן ההכנה:
טורפים בקערה דבש מוסיפים סוכר, שמן, וביצה ומערבלים לתערובת אחידה.(אפשר גם במיקסר)
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק רך.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או לילה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מגלגלים לכדורים קטנים
בעזרת ידיים מעט משומנות אם הבצק דביק מניחים במרכז עוגיה 3-4 מטבעות שוקולד (כל עוגיה שוקלת 20 גרם)או עם כף גלידה קפיצית קטנה .
מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר ומסדרים במרווחים בתבנית.
אופים 10 דקות עד שהעוגיות "מתפוצצות".
העוגיות נשמרות במקפיא (אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל)
Comments