top of page
חיפוש
חסי סגל

אוזני המן קרמל ואגוזים

עודכן: 15 בינו׳ 2023

אוזני המן ממכרות מבצק חמאתי מלית קרמל נוזלת וקראנץ אגוזים. תתכוננו להתמכררר...



30-35 יחידות

לבצק:

420 גרם קמח ( 3 כוסות)

200 גרם חמאה רכה

120 גרם אבקת סוכר ( 1 כוס)

1 ביצה

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

למלית:

300 גרם תערובת אגוזים (אני השתמשתי בחצי אגוזי לוז קלופים וחצי פקאן) אפשר כל סוג שאוהבים

לקרמל:

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)

170 מ"ל שמנת מתוקה חמה מאוד

קורט מלח אטלנטי/מאלדון


 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל רכיבי הבצק מערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים.

מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעובי אחיד ומקררים מינימום שעה.

בנתיים מכינים מלית קרמל אגוזים:

מניחים אגוזים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות .

מצננים וקוצצים.

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל.

במחבת מניחים סוכר על אש בינונית עד שנוצר קרמל בהיר (לוקח כמה דקות)

מערבבים עם כף עץ מוסיפים שמנת מתוקה חמה בהדרגה.

ומערבבים בזריזות לקבלת ממרח חלק מוסיפים אגוזים ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.

מניחים בצד להתייצבות.

( חשוב שהמלית תנוח להתייצבות )

הרכבה:

קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס״מ . מניחים כפית (לא יותר הם נפתחים אם יש הרבה מלית אגוזים)

מניחים מלית אגוזים במרכז כדור קטן. וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה .

מכניסים את אוזני המן למקפיא לשעה (לא לוותר על המקפיא. חשוב מאוד שהאוזני המן לא יפתחו במהלך האפיה וישמרו על צורה יפה.)

מחממים תנור 175 מעלות,

אופים 12-15 דקות בודקים שהן זהובות ומצננים

*** לא לוותר על פעמיים קירור הבצק זה מה שמבטיח אוזני המן יפות ופריכות ויציבות.

2,937 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page