20-25 אוזני המן
לבצק:
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)
50 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קורט מלח
למילוי פיסטוק:
50 גרם אבקת שקדים מולבנים (שקדים טחונים)
50 גרם פיסטוקים טחונים דק
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה טרופה (למתכון צריך בערך חצי ביצה)
כפית מחית וניל (לא חובה)
אופציה: כף מחית פיסטוק
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן מומס
3-4 כפות ריבת תות או פטל איכותית
פיסטוקים גרוסים לפיזור
אופן ההכנה:
במעבד מזון /במיקסר עם וו גיטרה,
מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.
מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.
מאחדים את הבצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר לשעתיים (אפשר גם לילה)
בנתיים מכינים מלית הפיסטוק:
מערבבים בקערה אבקת סוכר פיסטוק ושקדים מוסיפים בהדרגה חצי מכמות ***הביצה לקבלת תערובת אחידה וסמיכה ומעט דביקה.
כזאת שאפשר לגלגל לכדורים (לא נוזלית)
מגלגלים לכדורים קטנים (בגודל של מטבע שקל)
מניחים על מגש ושומרים במקרר עד ההרכבה.
כשהבצק קר מחלקים ל2 חלקים. ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
מניחים על כל עיגול שקרצנו כדור פיסטוק
מעצבים לצורת אוזן המן הדוקה.
מכניסים את האוזני המן לפני אפיה למקפיא לחצי שעה (חובה) כדי לשמור על צורה יפה אחרי אפיה.
מחממים תנור ל170 מעלות (מכניסים לתנור חם)
אופים 10-15 דקות או עד שהן מזהיבות גם בתחתית ומקבלות צבע יפה.
מוציאים את האוזני המן מהתנור ומצננים כמה דקות.
מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים מעט בתוך האוזן המן.
מזלפים שוקולד לבן מפזרים פיסטוקים ומגישים.
Commentaires