אוזני המן מטורפות שצילום שלהם לא מצליח להעביר את הטעם המשגע שלהן.
מילוי גבינה שוקולד לבו ריבת אוכמניות ביתית מהירה מאוכמניות טריות.
בצק פריך מושלים
בקיצור!
אתם פשוט חייבים לנסות…
ביס מושלם
לבצק:
250 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת שקדים (מולבנים)
50 גרם אבקת סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לגבינה:
1 גבינה כחושה טוב טעם או טובורג (חבילה)
50 גרם סוכר
חצי כפית וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף קורנפלור
1 ביצה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
לריבת אוכמניות (אפשר קנויה)
100 גרם אוכמניות טריות/קפואות
רבע כוס סוכר
כף מיץ לימון
לפירורים:
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
50 גרם סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון /במיקסר עם וו גיטרה,
מניחים קמח אבקת סוכר אבקת שקדים מלח וחמאה.
מעבדים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
עוצרים ומוסיפים ביצה ממשיכים עד לקבלת גושי בצק.
מאחדים את הבצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר לשעתיים (אפשר גם לילה)
מכינים פירורים (אין צורך לשטוף את קערת המיקסר או מעבד המזון)
מניחים קמח חמאה וסוכר בקערה ומערבלים 2-3 דקות לקבלת פירורים דקים.
שומרים במקרר עד ההרכבה.
לריבת אוכמניות:
בסיר/מחבת מניחים סוכר אוכמניות ולימון.
על אש בינונית מערבבים עד שהסוכר נמס והריבה מבעבעת.
6-8 דקות
מצננים ושומרים בצד עד ההרכבה (או במקרר)
מערבבים את מרכיבי מלית הגבינה לתערובת אחידה.
מעבירים לשקית זילוף.
מחלקים בצק ל2 חלקים מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי חצי סנטימטר קורצים בקורצן בקוטר 8 ס״מ. אם הבצק דביק מאוד מקמחים במעט קמח.
מזלפים ריבת אוכמניות ומלית גבינה במרכז.
סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים היטב.
מפזרים פירורים.
מקפיאים 10 דקות (לא מוותרים על הקפאה ההקפאה עוזרת לאוזני המן לא להפתח בצדדים)
מאחדים את שאריות הבצק מרדדים שוב ומכינים עוד אוזני המן.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 12-15 דקות עד שזהוב גם בתחתית.
האוזני המן טעימות ביום הכנתם עד יומיים בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר.
ניתן להקפיא אוזני המן (לא אפויות!) עד חודש במקפיא.
לאפות קפוא בתנור שחומם מראש מתי שמתחש.
האם אפשר לוותר או להוריד את כמות השוקולד הלבן?